понедельник, 6 апреля 2020 г.

Як проводити з користю час на карантині?

Спартак Суббота, науковий керівник Інституту когнітивного моделювання, кандидат психологічних наук, лікар-психіатр, практикуючий психолог у методі когнітивно-поведінкової терапії  радить мамам дітей різного віку, як можна проводити час на карантині з користю.

🔶 Займіться самоосвітою

Велика кількість вільного часу, що несподівано з'явилася у зв'язку з карантином, дозволить мамам зайнятися самоосвітою в області виховання своїх дітей.

«Ніхто не вчив нас, як виховувати наступні покоління», - вже не тільки не актуально, та й, по правді кажучи, не правдиво, так як існуючі формати вебінарів, лекцій, різних відеокурсів, сучасних книг на тему правильного виховання дітей, легко можуть виправити подібне твердження.

Такий варіант дозвілля якраз займе частину часу і дасть ряд корисних порад щодо взаємин з вашим чадом. Дозволить краще зрозуміти біологію дитини, її поведінки. Те, як вона сприймає навколишній світ.

🔶 Техніка «Mindfulness»

Mindfulness - це техніка медитації (також відома як медитація усвідомленості), яка вчить концентруватися на потрібному та ігнорувати неважливе, те, що стає причиною вашого роздратування та негативних емоцій.

Доречно навчитися цій техніці у будь-якому її прояві: Mindfulness їжі, Mindfulness - сканер тіла, в тому числі і Mindfulness - взаємодія з дитиною, що також може бути корисним для батьків.

🔶 Фізичні навантаження

Фізичні навантаження - це класична рекомендація кожного лікаря, як провести час з користю.

Зачинені внаслідок карантину спортзали зовсім не причина для того, щоб відкладати заняття спортом, адже займатися ним можна будь-де, в тому числі і вдома. До того ж робити це всією сім’єю, залучаючи вашу дитину до фізичних занять та активності.

🔶 Приготуйте щось нове

Знайдіть та спробуйте приготувати нові, незвичайні страви.

🔶 «Ні» банальним дитячим книжкам

Коли йдете у відпустку або з'являється трохи вільного часу, завжди складаєте перелік книжок, які давно хотіли прочитати. Тепер він є!

Більше того, з'явилася можливість знайти цікаву, оригінальну літературу і для вашої дитини та її саморозвитку, читати та насолоджуватися разом.

🔶 Іноземні мови

Саме час поринути у вивчення іноземних мов, чи освіжити знання колись забутої.

Онлайн-словники, підручники, лекції, курси, новітні методики допоможуть вам у цьому в короткі терміни, а вашим кращим вчителем, або навпаки, учнем може стати ваша власна дитина.

Комментариев нет:

Отправить комментарий